MediumLink
Maatschappelijk Spirituele Hulplijn
BEL NU:
NL 1 0909 - 777 8 777 (90cpm.)
BE 0907 - 37 4 25 (150cpm., max 10 min.)
Goedkoper bellen met credits

Secret

Secret

Secret het magische woord dat tot de verbeelding spreekt. De marketing hype rond de wet van de aantrekkingkracht, bij de meeste mensen bekend als the Secret, ligt alweer ver achter ons. Marketeers, verkopers, trainers en sprekers, zagen hun kans schoon mee te liften op het succes van auteur Rhonda Byrne en zodoende een graantje mee te pikken. Maar het adopteren en succesvol toepassen van de principes van de wet van de aantrekkingkracht in je dagelijks leven, is toch andere koek dan de verhalen doen geloven.

AttractZij die the Secret zagen als een toverformule waarmee je alles wat je wilt, middels een paar meditatieve momenten en genoeg affirmaties per week kan krijgen hebben teleurgesteld het boek in de boekenkast of papierbak achtergelaten, waar het nu onder het stof verkleurt tot de dag van de herontdekking.

Misschien mag ik eens proberen die dag weer wat dichterbij te brengen maar dan wat meer afgestemd op de realiteit. Verhalen van zakenmensen die achteraf hun succes ophangen aan de wet van de aantrekkingkracht zijn natuurlijk mooi om te lezen maar zoals een Chinees spreekwoord zegt stroomt nooit hetzelfde water door een rivier. Je zult dan ook nooit succes van een ander kunnen kopiëren zoals het oorspronkelijk is ontstaan. Je kunt er wel van leren hoe het kan verlopen als je spiritueel de juiste vibraties weet te creëren en als menselijk wezen in je zijn, de juiste marsroute in kaart weet te brengen om je doel(en) te bereiken.

De wet van de aantrekkingkracht is één van de universele wetten die allemaal voortdurend op elkaar inwerken en doorwerken in onze leefwereld. De wet van de aantrekkingkracht rekent af met de leugen van schaarste. We leven in een overvloedig universum waar genoeg is voor iedereen. Dat klinkt goed en het rekent gelijk af met de leugen van schaarste die resulteert in angst, gierigheid, agressie en ga zo maar door.

De wet van de aantrekkingkracht laat je door een roze bril kijken en dat geeft een goed gevoel, daar is niets op tegen. Maar gelijktijdig is de wet van de aantrekkingkracht een positieve of negatieve injectie die gevaarlijk kan uitpakken als je de juiste dosering niet weet te hanteren. Daarmee kunnen we de wet van de aantrekkingkracht zien als een cocktail met diverse ingrediënten die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn om je de juiste smaak te laten ervaren. Een verkeerde dosering en de smaak valt zwaar tegen. Wie selectief winkelt en alleen de makkelijke stappen zet zal een overeenkomstig resultaat krijgen.

Uitgaande van de stelling dat er overvloed is zonder beperking kan je alles krijgen wat je maar wilt. Natuurlijk wil je weten hoe dan? Wat zegt de theorie. Jouw gedachten en jouw gevoelens bepalen jouw energieveld. Dit energieveld trekt andere energievelden aan. Zo trek je precies datgene naar jouw leven wat jij uitstraalt via jouw energieveld. Anders gezegd het gelijke trekt het gelijke aan. Maar alleen vibrationele afstemming  is niet genoeg om je doelen te bereiken. Daar komt iets meer voor kijken. Niets komt vanzelf alleen toeval. Als taal bewonderaar hou ik in dit kader meer van de Engelse benaming the Law of Attraction waarbij het woord ACTION mij ten zeerste aanspreekt en meer overeenkomt met de realiteit van het dagelijks leven. Uitgaan van je authentieke kracht met de Law of Attraction als stimulerend alternatief tegen negatieve gedachten spreekt mij meer aan.

De wet van de aantrekkingskracht verrijkt je leven!

Evengoed vormen gevoel, dromen en fantasieën het startpunt bij het toepassen van de wet van de aantrekkingkracht. En daar hoef je niet aan te twijfelen want alles wat we om ons heen zien  was eerst een fantasie. De wet van de aantrekkingkracht heeft een magische aantrekkingkracht en het toepassen daarvan kan in alle opzichten je leven verrijken. Samengevat het toepassen van de wet van de aantrekkingkracht draagt hoe dan ook bij aan een beter leven.

De wet van de aantrekkingkracht is een mentale beleving die je regelmatig moet voeden om de juiste mindsetting te krijgen en te houden. Het goede gevoel is de onmisbare zuurstof die je nodig hebt om het proces, het realiseren van je doelen, tot een goed einde te brengen. Dit doe je enerzijds door te mediteren en anderzijds door een manier van leven die ervoor zorgt dat je mentale beleving de fysieke realiteit vooruitgaat. In zo’n situatie beleef je intens datgene wat nog een fysieke vorm moet aannemen.

De wet van de aantrekkingskracht is leuk!

Iedereen moet tenminste basiskennis hebben van de wet van de aantrekkingskracht. Zij die het weten zijn eigenlijk moreel verplicht die kennis te delen. Gelukkig zijn er altijd mensen die de moeite nemen om anderen daar kennis van te laten nemen. Maar voortschrijdend inzicht en gevoed door de oneindige intelligentie, laat de wet van de aantrekkingkracht ook voortdurend winnen aan mogelijkheden en nieuwe inzichten. Daarom is de wetmatigheid niet statisch maar dynamisch en wint voordurend aan kracht en energie. Maar let op, de wet van de aantrekkingskracht is geen wetenschap met een panklaar scenario dat voor iedereen hetzelfde werkt. De basisbeginselen bij het toepassen van de wet van de aantrekkingkracht zijn voor iedereen gelijk maar de resultaten zullen per situatie sterk verschillen.

De wet van de aantrekkingkracht is niet alleen toepasbaar op je persoonlijk leven maar net zo effectief voor het bedrijfsleven. Je zult verbaasd staan over de parallellen. Ik durf de weddenschap aan te gaan  dat bedrijven beter presteren door de wet van de aantrekkingskracht toe te passen. Ze creëren daarmee meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid waardoor doelen makkelijker worden gehaald. Met de wet van de aantrekkingkracht geef je aandacht aan iets wat jij wilt dat gebeurt en waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dat kan in je privé domein maar net zo goed in je zakelijk domein.

De wet van de aantrekkingskracht moet je kennen!

In mijn artikelen geef ik mijn visie en probeer ik nuchter en realistisch  de wet van de aantrekkingskracht uit te leggen. Dit doe ik in omgekeerde richting door niet vanuit een behaald resultaat terug te kijken maar juist vanuit niets vooruit te kijken naar een gewenst resultaat.

Door de verbinding te leggen tussen fantasie en realiteit weet ik zeker dat de lezer er veel baat bij zal hebben in het dagelijks leven. Want de wet van de aantrekkingskracht werkt niet alleen bij het verwerven van succes en geld maar werkt voor alles waar jij een tekort aan hebt. De weg naar dat doel is een reis die ik graag samen met jou wil maken.  Kies je ervoor om mee te gaan dan ben je van harte welkom, kies je er niet voor zeg dan nooit dat je het niet wist.

Tot slot een waarschuwing

De wet van de aantrekkingkracht werkt zowel in positieve als negatieve richting. Waar je aandacht aan geeft dat groeit. Dus stuur je positieve vibraties  naar het universum dan krijg je positiviteit terug.  Stuur je negatieve vibraties dan krijg je meer negativiteit terug. Het mag duidelijk zijn dat positieve vibraties je een beter gevoel geven en dat zal je ook direct aan alles merken waar je mee bezig bent.

©Guus Box07