MediumLink
Maatschappelijk Spirituele Hulplijn
BEL NU:
NL 1 0909 - 777 8 777 (90cpm.)
BE 0907 - 37 4 25 (150cpm., max 10 min.)
Goedkoper bellen met credits

Rouwverwerking

Rouwverwerking, iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Vaak zijn we er getuigen van maar één keer in ons leven overkomt het onszelf. Sterven, afscheid nemen van het aardse leven. Hoe ironisch ook, de weg naar de dood begint bij het ontstaan van het leven, de geboorte. Ze horen bij elkaar en worden verbonden door het leven. Het is een beleving naar het einde. Voor de één komt het einde eerder dan voor de ander. We staan er gelukkig niet dagelijks bij stil. We mogen het wonder van het leven ervaren. We mogen ons ontwikkelen tot wie we zijn en wat we willen zijn. Maar als de dood komt zijn we in rouw. Hebben verdriet om het verlies van een dierbare. De pijn van het gemis is voelbaar in je lijf. Je gedachten zoeken naar antwoorden en tastbare tekens. Je had nog zo veel willen zeggen, nog zoveel willen doen. Verdriet overmand in het moment en de mooie herinneringen lijken even vergeten. Je beleefd het verdriet en er lijkt even geen heldere toekomst meer. Verdriet neemt je in beslag en slijt langzaam. Je wordt na een verlies geleefd door de dood en alles wat daarmee te maken heeft totdat het leven het weer overneemt.

Het helpt als je praat over je verlies dat is of dat komt. Want soms weten we dat het einde nadert, waardoor we ons kunnen voorbereiden. Het is goed om dan te praten met je familie en vrienden. Je deelt je verdriet en je ontvangt de steun die je juist op die momenten nodig hebt.

Je hoeft je verdriet niet alleen te verwerken. Onze consulenten zijn er ook om met jou het verdriet te beleven en je te helpen door deze moeilijke periode heen te komen.