MediumLink
Maatschappelijk Spirituele Hulplijn
BEL NU:
NL 1 0909 - 777 8 777 (90cpm.)
BE 0907 - 37 4 25 (150cpm., max 10 min.)
Goedkoper bellen met credits

Nu is het moment

Nu is het momentum waarin je aanwezig bent. Nu is het moment tussen verleden en toekomst. Het verleden ligt achter je; de toekomst ligt voor je. Het feitelijk verleden (wat je hebt meegemaakt) kan je niet meer veranderen. Maar de toekomst wel. Je toekomst is maakbaar en wordt bepaalt door de keuzes die je nu maakt. Daarom leef je nu met de keuzes die je in het verleden hebt gemaakt. Want nu was eens je toekomst en is na het lezen van deze woorden alweer deel van je verleden. Leven doe je nu!

Gelukkig staan we niet bewust stil bij het feit dat we nu leven en niet meer hebben dan het verleden en het nu. We gaan ervanuit dat er altijd een toekomst is totdat het tegendeel ons overkomt. We nemen beslissingen en maken keuzes waar we later al dan niet de vruchten van plukken. We dromen en fantaseren er op los. We verzekeren ons van de wieg tot het graf voor denkbeeldig onheil dat ons kan overkomen. Maar de enige zekerheid die we hebben is onze eindigheid. Het moment dat de overgang ons onzichtbaar maakt en we overgaan naar een andere dimensie. Een dimensie waarin we geloven zonder wetenschappelijk bewijs. Maar vaak lijkt geloof sterker dan wetenschap.

Verleden, heden en toekomst liggen in elkaars verlengde maar vormen ook één geheel. Zonder verleden geen heden en zonder heden geen toekomst. Je kan je fouten uit je verleden wel oplossen maar niet ongedaan maken. Zolang je leeft is er geen controle alt delete functie voor je verleden. Je verleden blijft altijd bij je of je wilt of niet. Accepteer wat was en omarm wat komt. Natuurlijk vervagen herinneringen maar daarmee niet de gebeurtenissen zelf. Verleden, heden en  toekomst vormen jouw zijn. Besef dat je altijd in staat bent je toekomst anders in te kleuren dan dat je in het verleden hebt gedaan. Geef je brein de uitdaging zodat er nieuwe verbindingen worden gelegd die je nieuwe inzichten geven. Er is geen einde aan onze ongekende vermogens. De schepper heeft je alles gegeven, jij hoeft het alleen maar uit te pakken. Hoe mooi kan het zijn? Dat bepaal je voor een groot deel zelf.

©Mediumlink 2019