MediumLink
Internationale paranormale hulp- en advieslijn
BEL NU:
NL 1 0909 - 777 8 777 (90cpm.)
BE 0907 - 37 4 25 (150cpm., max 10 min.)
Goedkoper bellen met credits

Corona crisis

De coronacrisis en de vraag is: wat kunnen we hier als mensen op dit moment van leren?

Een aantal weken geleden ging bij iedereen het leven nog waarschijnlijk zo zijn gangetje. Totdat er opeens op het nieuws was dat vele mensen kwamen te overlijden aan het coronavirus. Het virus verspreide zich razend snel over de wereld en al snel was het leven van de mensen niet meer zoals het ooit was geweest. Als mens vielen we van de ene verbazing in de andere verbazing en was het voor de meeste mensen het gesprek van de dag. En als we naar de televisie beelden keken werden de meeste mensen onder ons steeds stiller. Angst werd van ons meester. En angst is nu eenmaal een slechte raadgever, dat zei mijn vader vroeger al tegen mij. Maar wat nu als je om je heen kijkt en er komen zoveel mensen te overlijden? Dan is er toch echt wat aan de hand? Natuurlijk is er iets ergs aan de hand, maar overlijden er nu ieder jaar niet veel mensen aan de griep, die al een verminderde weerstand hebben? En horen wij hier dan elk jaar van? Vele mensen hebben nu opeens tijd voor zich zelf, want ze mogen niet meer naar hun werk, de sportscholen, horeca, verenigingen maar ook de kerken die hun deuren sluiten. Allemaal maatregelen die de overheid ons oplegt, om zo snel mogelijk van het virus af te komen.

Maar helaas zijn er nu op dit moment ook steeds meer mensen die met hun gezicht tegen de muur staan. Ze weten met zichzelf geen raad. Irritatie komen er naar boven als men hele dagen thuis zit. Kinderen die getroffen worden door huiselijk geweld die niet meer naar school mogen. Ouderen onder ons die vereenzamen omdat er niemand meer een kopje koffie komt drinken. Alles wat ons (schijn)zekerheid gaf valt om ons heen weg. En nu is het afwachten wat de overheid voor ons in petto heeft. Maar wat kunnen we nu zelf op dit moment nog doen om deze tijd zo goed mogelijk door te komen? Ga eens rustig naar je leven kijken, wat is er voor u echt nog belangrijk in het leven? Zorg preventief goed voor jezelf, lichaamsbeweging, gezonde voeding, meditatie, ademhalingsoefeningen enz. Er zijn zoveel manieren om goed voor jezelf te zorgen. Probeer als dit mogelijk is een half uurtje de natuur in te gaan.

Wat kan je loslaten om het jezelf makkelijker te maken?
Het is zo makkelijk om tegen een ander te zeggen: ‘Kom op joh, laat het los en straks is het allemaal voorbij en dan gaan we gewoon weer verder met ons leven!’ Ieder mens maakt in zijn leven wel dingen mee die bijna niet te bevatten zijn. En hoe gaan wij er dan mee om. De ene persoon klapt dicht en blijf dicht bij zichzelf, de volgende praat heel de dag aan ééns tuk door en een ander huilt van verdriet, raakt geïrriteerd, krijgt volop stress of wordt boos of misschien denk je wel: krijg allemaal de ….

Hoe het ook zal zijn, we ervaren deze momenten niet als fijn. Hoe vaak maken we het ons zelf niet veel te moeilijk doordat we de controle vast willen houden. Maar op dit moment hebben we weinig of geen controle meer over ons leven, als we ons alleen maar laten leiden door de overheid. Maar het is vaak zo hoe meer je vasthoudt hoe moeilijker je het jezelf maakt. En momenteel hebben de meeste mensen geen controle meer over hun leven, want ook het geld wat het bedrijfsleven krijgt op dit moment is een lachertje. En als u personeel bent in welk bedrijf dan ook, moet u blij zijn dat u salaris nog doorgestort wordt, maar het is een kleine schrale troost, voor wat u allemaal nog te wachten gaat staan. En uiteindelijk betalen we het gelach met elkaar, en dan zijn er helaas vele bedrijven al failliet verklaart en vele mensen hebben hun spaargeld langzaamaan zien dalen. En waarschijnlijk komen er ook veel mensen zonder werk te zitten. En zijn er vele mensen bang dat ze toch uiteindelijk hun huis worden uitgezet. Ook al worden de mensen nu nog door de overheid gerustgesteld. Uiteindelijk zouden er vast vele klappen op alle gebied gaan vallen voor de mensheid. En mensen die het al niet breed hadden zijn blij als ze iedere dag nog de mondjes van hun kinderen kunnen voeden. Is dit niet schrijnend anno 2020?

Waarom staat heel de wereld op zijn kop?
Ging het dan te goed in onze maatschappij? Waarom ontstaat er om de zoveel jaar een crisis? Wie zit hier achter dat dit gebeurd over de gehele wereld? Staat u hier wel eens bij stil? Gaat u ook voor uzelf op onderzoek uit? Of geloof u blindelings wat de media ons doet geloven? Worden we straks allemaal verplicht om gevaccineerd te worden? Heeft het cornavirus met het G5 netwerk te maken? Het zijn allemaal vragen die mensen bezighoudt, maar waar op dit moment nog geen duidelijk antwoord op gegeven zal worden door de overheid. Of gaan we met elkaar naar een hele andere frequentie toe? Wat gebeurd er met de mens en het systeem? Het systeem waarin we al jaar in jaar uit met elkaar op vertrouwen? Wordt het niet tijd dat we niet alleen voor ons zelf bezig zijn, maar dat we meer gaan denken aan elkaar? En dat we liever worden voor elkaar? Het zijn allemaal vragen die mensen zich nu afvragen!

Mijn vertrouwen is al meerdere malen beschadigd en daardoor heb ik ook al vaak veel los moeten laten in mijn leven. Zowel personen als materie en geld. En daarom blijf ik zelf nadenken en oordeel ik niet meteen maar blijf ten alle tijden zelf goed nadenken. Wat moeten wij als mensheid van deze coronacrisis leren? Maar hebben we als mens nog wel vertrouwen? Want wie zijn vertrouwen is nog nooit beschadigd? En bij wie is zijn vertrouwen al zo vaak beschadigd dat je eigenlijk niemand meer durft te vertrouwen? Of misschien ben je vaak verkeerd begrepen. Gebeurtenissen in het verleden waardoor je nooit geleerd hebt wat vertrouwen is. Stel jezelf open dan komt er ook voor jou een oplossing. Praat over jouw angst voor (weer) een beschadiging van je vertrouwen en vertel de anderen hoe jij je echt diep van binnen voelt. Hoe vreemd en gek je gedachten soms zijn. Hoe je soms overspoeld wordt door emoties zonder dat je zelf begrijpt waarom.
Durf je dit te delen met anderen? Durf je het eigenlijk wel te delen met jezelf? Durf je bij jezelf naar binnen te kijken en voldoende vertrouwen in jezelf te hebben? Vertrouwen dat je niet afgewezen zal worden door jezelf. Vertrouwen dat je niet uitgelachen zal worden door jezelf. En andere mensen mogen altijd oordelen, maar zij die altijd maar oordelen over een ander beseffen nog niet, dat zij jouw pijn, angst en verdriet niet voelen! Dus leef JOUW leven vandaag en pluk de dag! En als het kan ten alle tijden met een lach!

De crisis doet pijn.
De crisis is voor niemand fijn,
maar probeer te leven elke dag.
Daarom zeg ik tegen u: ‘Pluk de dag!’
Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!
En wat het nieuws u ook iedere dag brengt en wat het ook zal zijn,
zorg ten alle tijden dat u ook in deze crisis dicht bij uzelf blijft!

Met vriendelijke groet,
Monique van der Linden